ceturtdiena, 2013. gada 5. decembris

Kā neēst?

Esam pamazām tikuši skaidrībā ar to, ko un kā vajadzētu ēst, taču, lai iemācītos ēst pareizi, svarīgi arī zināt, kā to darīt nepareizi!

Te daži ēšanas padomi, kuriem noteikti nevajadzētu sekot, bet, kuri, pavisam iespējams, uzlabos Tavu dienu un motivēs jauniem veselīgas ēšanas sasniegumiem!






1. Ļoti svarīgi ir ēst vairākas reizes dienā - no rīta kādu desiņu, pusdienās kārtīgu kartupeli, bet, vakaram pataupi to kalorijām bagātāko- kūkas, čipsus saldējumu, cepumus. Neaizmirsti visu noliet ar kārtīgu majonēzes kārtu!









2. Katru rītu nepieciešams sākt ar kārtīgu izstaipīšanos, tāpēc gardākos produktus iepriekšējā vakarā jānovieto ledusskapja augstākajos plauktos!










3. Pusdienās jācenšas gatavot tā, lai tajās būtu dažādu kategoriju produkti- kūku kategorijas, mafinu kategorijas, putukrējuma kategorijas, utt.











4. Vakariņās nedrīkst ēst neko smagu, citādi var iedzīvoties vēdergraizēs un liekajā svarā. Šeit esmu jau pacentusies un nosvērusi, ka mafins ir vieglāks par kūkas gabalu, tāpēc izvēle ir likumsakarīga!








5. Katram prātīgam cilvēkam nepieciešams pulkstenis ar dažādiem ēdienu laikiem:
20:00 - kūkas laiks
21:00 - tortes laiks
22:00 - eklēru laiks










6. Vakariņas sveču gaismā samazina redzamību par 50%, tāpēc arī uzņemtais ēdiena daudzums var samazināties pat uz pusi. Neļauj tam tā notikt! Pieprasi papildporciju!











7. Kad nostaigāti pāris metri (jā, tie līdz ledusskapim), vēlams iestiprināties ar kādu bulku! Dienā nepieciešams uzņemt vismaz trīs bulkas, citādi vēders sāks dumpoties!















8. Ja dodies garākā ekspedīcijā, obligāti somā jāievieto provīzija! Provīzijas izmēriem jābūt proporcionāliem ceļojuma garumam, tātad - 1 km ceļa ir 1 kg pārtikas rezervju!








9. Neviena tēja nedrīkst iztikt bez kūkas piedevās! Kūkām nepatīk vientuļām sēdēt ledusskapī, savukārt tējām patīk, ja tām ir kompānija.








10. Auksts laiks prasa dubultu devu enerģijas, tātad ziema var kļūt par nopietnu šķērsli sabalansēta uztura uzņemšanā. Ko darīt, lai tā nenotiktu?


Ēdienu, kuru līdzņemšanai ieliec kabatā, jau laikus mājās attin vaļā, tādējādi atvieglojot ēšanas procedūru un lieki nesaldējot rokas!










11. Picas diena skolā, darbā, mājās? Jau laikus pārliecinies, ka esi nopietni sagatavojies šim pasākumam! Sameklē atjautības uzdevumus kolēģu vai ģimenes locekļu uzmanības novēršanai! Tā tu iegūsi vērtīgās sekundes.
Ko nozīmē vērtīgās sekundes? Tas ir lielākais picas gabals!















  12. Un nekad neaizmisti, cik nozīmīgs ir produkta sastāvs, tāpēc, pirms liec ēdiena kumosu mutē- apdomā, vai tas satur gana daudz kaloriju?













13. Runā, ka, ja pārāk ilgi skatās uz meiteni, viņa apprecās ar kādu citu. Tieši tāda pati likumsakarība ir ar kūkām. Ja pārāk ilgi skaties uz tām, pastāv iespēja, ka to apēdīs kāds cits.
Neļauj tām tā notikt!













14. Hesburger`ā akcijas? Pirms paziņo par to visiem saviem draugiem, dodies izlūkos un pārbaudi, vai akcijas prece ir gana laba? Un kā ar pārējiem produktiem? Tu taču negribi saviem draugiem ieteikt kaut ko negaršīgu.



15. Un vispār- tās pīles kanālā nemaz tik izsalkušas rudens un ziemas periodā nav! Bet kā ar tevi? Visu ēdamo taču var godīgi sadalīt uz pusēm! Neaizmirsti uz sava maizes gabaliņa uzziest pamatīgu kārtu ievārījuma!














16. Nekad neriskē ar nepietiekama ēdiena daudzuma uzņemšanu! Vispirms no šķīvja apēd to, kas ir mazāk garšīgs, bet pašu gardāko atstāj uz beigām. Tā būsi pavisam drošs, ka viss ēdiens tiks apēsts un vajadzīgais kaloriju daudzums uzņemts!








17. Pulkstens nosit divpadsmit. Ir pusnakts, iestājusies tumsa, bet tev gribas ēst... Ko darīt? Ir zinātniski pierādīts, ka, gaismas esamība ir vajadzīga ne tikai augiem, lai tie pastieptos garumā, bet arī cilvēka labsajūtai, tāpēc neļauj pulksteņa laikam diktēt sev noteikumus! Brašiem soļiem, augsti paceltu galvu dodies uz ledusskapi, iededz gaismu vien ar tā durvju atvēršanu! Jo ilgāk našķosies pie ledusskapja, jo vairāk gaismas iegūsi un, protams, lieki teikt, ka arī vēders būs priecīgāks!









Tātad, ceru, ka līdz ar šiem padomiem, Tu sāksi vēl rūpīgāk apsvērt savus ēšanas paradumus, jo mēs jau zinām, kas notiek pēc visu 17 padomu izpildes.

Tu riskē pārvērsties par attēlā (-->)  redzamo personāžu!










Padomi izstrādāti ilgu gadu gaitā un balstīti uz Zaigas personīgās pieredzes. 

1 komentārs:

  1. Vai vēlaties pārdot savu nieri? vai Vai jūs meklējat iespēju pārdot nieres par naudu finansiāla sabrukuma dēļ un nezināt, ko darīt, tad sazinieties ar mums jau šodien un mēs jums piedāvāsim labu summu jūsu nierēm. Mans vārds ir (ārsts Elvis Kāpēcte), kurš ir frenologs mūsu slimnīcā, kuras specializācija ir nieru ķirurģija, un mēs nodarbojamies arī ar nieru iegādi un pārstādīšanu, ja dzīvots ir attiecīgais donors. Sazinieties ar e-pastu: doctorelviswhyte@gmail.com vai whatsapp us +2347083629144, lai iegūtu vairāk informācijas

    AtbildētDzēst